Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
121 - 144 van 154 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en training
00:05:35
How to: Body Condition Score paard meten
Video: Hoe beoordeel je de Body Condition Score (BCS) van je paard? Om te beoordelen of je paard te mager, te dik of precies goed is, voer je een Body Condition Score uit, oftewel een BCS. De meest betrouwbare methode om dit te meten is met de 9-punts Body Condition Score van Dr. Henneke. Bij het meten van de BCS beoordeel je 6 verschillende plekken op het paard. Namelijk de nek, schoft, rug, staartbasis, ribben en het gebied net achter de schouder van je paard. Op iedere plek ga je bepalen hoeveel vet er opgeslagen zit. Bij iedere meetplek geef je een score tussen de 1 en 9. Hoe meer vet, hoe hoger de score. Als je paard een score krijgt van 1, 2 of 3 betekent dit dat je paard te mager is. Een score van 4 of 5 geeft een normale conditie aan en vanaf een score van 6 is je paard te zwaar. Bij een score van 8 of 9 spreken we zelfs over obesitas en is het cruciaal dat je paard gaat afvallen.  Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche doet het voor in deze video. Veel succes met het meten van de Body Condition Score van je eigen paard!
Voeding en gezondheid
00:00:52
Pavo FibreNuggets bereiden
Video: Pavo FibreNuggets bereiden
Voeding en training
00:57:46
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen Meer dan de helft van alle recreatief gehouden paarden in Nederland is te dik. Het ziet er vaak wel gezellig uit, zo’n lekkere dikkerd, maar overgewicht kan serieuze gezondheidsproblemen geven voor je paard en dat wil je natuurlijk niet. Tips van de experts In deze webinar geven Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport Analysis & Coaching, tips om paarden met overgewicht op een gezonde manier te laten afvallen!
Voeding en gezondheid
00:53:59
Webinar: Hoefbevangenheid, voeding & behandeling
Webinar: Hoefbevangenheid bij paarden Hoefbevangenheid is een ontsteking binnen de hoef en een zeer pijnlijke aandoening voor paarden. In deze webinar gaat onze nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche verder in op het ontstaan van hoefbevangenheid, de symptomen en hoe jij als eigenaar hiermee kan omgaan. Want: een paard dat eens hoefbevangen is geweest, blijft hier altijd gevoelig voor!
Voeding en gezondheid
01:00:28
Webinar: Als paarden ouder worden...
Webinar: Als paarden ouder worden... In deze online webinar legt dierenarts Harrit van der Meer (DAP Nijkerk-Wellensiek) uit hoe paarden veranderen naar mate ze ouder worden en welke gezondheidsproblemen er kunnen ontstaan. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche Vandendriessche gaat vervolgens verder in op de veranderende voedingsbehoefte van oudere paarden en geeft praktische tips rondom het ideale rantsoen en management.
Voeding en gezondheid
01:02:42
Webinar: Gezond en fit de zomer door
Webinar: Gezond en fit de zomer door! Het weideseizoen is in volle gang! Maar waar moet je op letten als je meer gaat rijden en de paarden weer veel buiten zijn? In deze gratis online webinar krijg je antwoord op deze vragen. Dierenarts en nutritionist bij Pavo Veerle Vandendriessche vertelt alles over de gevaren die op de loer liggen, de basis voerbehoefte van een paard en het ideale zomerrantsoen. Instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter Herman Wientjes legt vervolgens uit wanneer beweging overgaat in training en hoe je erachter kunt komen hoe fit je paard eigenlijk is. Hij geeft ook waardevolle tips over hoe je stap voor stap de conditie opbouwt. Agenda: 1. Management & voeding: Voedingsbehoefte van je paard Het ideale zomerrantsoen 2. Training vs. beweging Conditie opbouwen: do’s & don’ts Trainingsplan 
Voeding en training
01:28:49
Webinar: Succesformule voor sportpaarden
Webinar: Succesformule voor sportpaarden Ben jij fanatiek met je paard aan het trainen en wil jij ook het beste uit jullie als combinatie halen? In deze webinar geeft dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche samen met Herman Wientjes (instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter) tips en trics over een goed doordacht sportmanagement, van voeding tot training. Want alleen als je alles voor elkaar hebt, kan je paard maximaal presteren!  Na het kijken van de webinar weet je: Alles over spieren De werkelijke energie- en eiwitbehoefte Het ultieme sportrantsoen De ideale trainingsopbouw De meest voorkomende trainingsproblemen (en oplossingen) Hoe je blessures kan voorkomen
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Merel Blom
Go for gold met Merel Blom Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Eventer Merel Blom laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische Spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit haar paarden te halen?
Voeding en training
00:04:40
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Menners IJsbrand en zoon Bram Chardon laten in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Helen Langehanenberg
Go for gold met Helen Langehanenberg Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Dressuurruiter Helen Langehanenberg laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:18
Go for gold met Marcus Ehning
Go for gold met Marcus Ehning Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Springruiter Marcus Ehning laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat heeft hij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen? 
Voeding en gezondheid
00:01:03
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit Eet jouw paard helemaal geen krachtvoer of maar een klein beetje? Dan is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen. In ruwvoer, zoals gras en hooi, zitten namelijk niet alle voedingsstoffen die een paard nodig heeft om gezond te blijven. Met Pavo DailyFit geef je jouw paard alle vitaminen en mineralen in 1 handige koek per dag! Bekijk de video voor meer tips van onze voerspecialist Ragne.
Voeding en training
00:01:05
Pavo MuscleBuild: voertip voor snelle spieropbouw
Pavo MuscleBuild: voertip voor snelle spieropbouw Heeft jouw paard te weinig bespiering? Of begin je met de training van een jong paard? Voor de perfecte spierontwikkeling zijn naast de juiste training ook eiwitten nodig. Hooi en krachtvoer bevatten meestal niet voldoende eiwitten om het werk vol te houden. Met het supplement Pavo MuscleBuild geef je jouw paard alle belangrijke bouwstoffen voor sterke spieren. 
Voeding en training
00:00:55
Pavo NervControl: voertip voor nerveuze paarden
Pavo NervControl: voertip voor nerveuze paarden Is jouw paard sensibel, nerveus en schrikachtig? Met de juiste voeding kan je jouw paard ondersteunen om rustiger en meer ontspannen te worden. Met het supplement Pavo NervControl geef je alle belangrijke voedingsstoffen die zorgen voor meer rust, ontspanning en een relaxter paard.      
Voeding en gezondheid
00:01:06
5 voertips voor als je paard geen supplementen lust
5 voertips voor als je paard geen supplementen lust Supplementen zijn heel geconcentreerd, waardoor ze vaak een sterke geur en smaak hebben. Paarden vinden dit over het algemeen niet zo lekker. Heb jij een kieskeurige eter? Met deze tips zorg je ervoor dat je paard toch zijn supplementen opneemt!   
Voeding en gezondheid
00:03:00
Spijsverteringsproblemen bij paarden
Heeft jouw paard diarree of afwijkende mest? Koliekklachten of is hij ineens mager geworden? Grote kans dat er iets niet goed zit in de spijsvertering van je paard. Bekijk deze video en ontdek alles over de spijsvertering van je paard en wat jij kunt doen om deze (weer) gezond te laten werken!
Voeding en gezondheid
00:00:48
Zandtest
Een zandophoping in de darmen komt regelmatig voor bij paarden. Pavo SandClear helpt om het zand uit de darm te verwijderen en een gezonde spijsvertering te bevorderen. Maar hoe weet je of je paard zand in zijn maag heeft? Bekijk de video!
Voeding en gezondheid
00:01:13
Pavo SpeediBeet:
Pavo SpeediBeet is a high quality roughage that supports the intestinal health. It is made of desugared flakes of sugar beet pulp and contains no additives, which means no added molasses either. The flakes are subject to a patented cooking process, resulting in a product which can be soaked quickly - 10 minutes - in both hot and cold water. Convenient, handy and healthy for all horses.
Voeding en fokkerij
00:02:58
Benny en Gert Wezenberg over Pavo Podo®Lac
Benny en Gert Wezenberg over Pavo Podo®Lac Benny en Gert Wezenberg zijn bekende gezichten in de fokkerijwereld en kiezen heel bewust voor de fokkerijproducten van Pavo. "We voeren de merriebrok Pavo PodoLac om de gezondheid van onze fokmerries te verbeteren en daardoor ook gezondere veulens te fokken. Sinds we overgestapt zijn op Pavo zien we een duidelijk verschil bij onze merries en hebben we minder veeartskosten." Bekijk de video voor een kijkje op het bedrijf van Wezenberg!
Voeding en fokkerij
00:02:59
Sjoerd Meekma over Pavo Podo®
Video: Sjoerd Meekma over Pavo Podo Sjoerd Meekma is een bekende fokker binnen de friese paarden en kiest heel bewust voor Pavo podo. "Goed voer komt niet alleen de gezondheid ten goede, maar bespaart ook op de dierenartskosten." In deze video volgden wij hem tijdens de Friese Hengstenkeuring.
Voeding en training
00:02:07
Waarom SpeediBeet gezond is
Video: Waarom SpeediBeet gezond is Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulpvlokken en bevat verder geen enkele toevoeging, dus ook geen suiker of melasse! De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden.
Voeding en gezondheid
00:03:52
Teeth of a senior horse
A horses body starts to change after approximately 18 years of age. The digestive system becomes less efficient, nutrients are not as easily digested and absorbed. Also dental problems may arise.Veterinarian Gepco van Bokhorst tells how you can recognize dental problems and what you can do about it. You can’t prevent your horse getting older, but you can determine how he or she is going to age.
Voeding en training
00:02:22
Voeradvies: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard? Het allerbelangrijkste eten voor je paard is ruwvoer. Daarmee bedoelen we o.a. gras, hooi en kuil. Het kauwen op ruwvoer zorgt voor een gezonde darmwerking. Maar hoeveel hooi heeft je paard nou nodig per dag? En wordt een paard niet veel te dik van zoveel hooi? Ontdek het in deze video!
Voeding en gezondheid
00:03:31
Recognize the signs of an aging horse
A horses body starts to change after approximately 18 years of age. IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp talks about the changes and care of a senior horse. You can’t prevent your horse getting older, but you can determine how he or she is going to age.