Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

5 juli 2023 Leestijd 1 minuten

Bram Chardon: ‘Door de sponsoring van Pavo hebben we onbeperkt toegang tot kennis’

Vierspanrijder Bram Chardon weet eigenlijk niet beter of dat zijn vader gesponsord wordt door Pavo. Ook dit jaar is het contract met de mensportfamilie Chardon wederom verlengd. “Met Pavo hebben we een fijne samenwerking en we voelen vanuit hen geen enkele druk om te presteren. Pavo denkt echt mee om de paarden beter te maken en zijn daarin heel open en relaxed”, aldus Bram Chardon.  

Bram Chardon legt uit dat het voeren van een menpaard best complex is: “Wij hebben paarden die hoog in het bloed staan, ze moeten immers een marathon uit kunnen lopen. Voor die marathon is het belangrijk dat de paarden topfit zijn en voldoende energie hebben. Maar aan de andere kant moeten de paarden ook de rust hebben om een ontspannen dressuurproef neer te zetten. Dat is best een uitdaging.” 

De meeste paarden in het span van Chardon krijgen daarom Pavo Performance. Een speciaal ontwikkelde brok om sportpaarden een maximaal uithoudingsvermogen te geven. “Daarnaast hebben we ook altijd Pavo SportsFit mee als we op wedstrijd gaan, je hebt namelijk altijd paarden die slecht willen eten en dan is het fijn dat je afwisseling kunt aanbieden. Daarnaast krijgen onze paarden de Pavo SlobberMash en Pavo DailyPlus. Soms geven we de paarden ook wat Pavo BiotinForte, in de marathon trappen ze nog wel eens lelijk een ijzer af en daarmee zorgen we dat we de hoeven optimaal verzorgen.” 

De sponsoring door Pavo is erg belangrijk voor Chardon. “Wij kunnen van de topsport alleen niet leven. Dan is het fijn dat er een financiële ondersteuning is. Maar nog belangrijker in onze sport is de onbeperkte toegang tot kennis. Ik vind het belangrijk om overal een soort basiskennis van te hebben. Van voeding, maar ook van het veterinaire, de koets, het hoefbeslag, het gedrag. Door overal iets van te weten kan ik meedenken en input geven, maar hierbij is de kennis van echte specialisten onmisbaar. Het is belangrijk om die dichtbij je te hebben. Ik kan bij Pavo altijd terecht met mijn vragen en ze denken goed mee. Dat ze een heel breed assortiment hebben is heel fijn, want zo is er altijd wel een passende oplossing.” 

Bram Chardon geeft aan dat de samenwerking met Pavo voor hem fijn en ontspannen is. “We voelen vanuit Pavo geen enkele druk om te moeten presteren. Zij vinden het belangrijker dat de paarden er fit, gezond en blij uitzien. Zelf vinden wij de manier waarop ook heel belangrijk. Je kunt wel winnen, maar als het er dan lelijk uitziet, dan is dat niet wat je wilt uitstralen. De paarden moeten laten zien dat ze plezier hebben in het werk. We hebben bij Pavo niet het idee dat ze ons vanalles op willen leggen en ze ons maar zoveel mogelijk producten willen verkopen. Ze geven advies en denken echt mee om de paarden beter te maken. Soms is hiervoor ook de hulp van een dierenarts nodig en het overleg wat er dan nodig is voor zo’n paard is dan ook hele open en transparant.”” 

Pavo is er trots op om meerdere generaties Chardon te sponsoren en zo bij te dragen aan de gezondheid van de menpaarden.