Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Onze vooruitgang

Onze vooruitgang

For a happier earth!

Wij ondersteunen biodiversiteit

Bijensnelweg voor meer duurzaamheid

Een "bijensnelweg" is een innovatief concept met als doel meer leefgebieden voor bijen en andere bestuivende insecten te creëren en met elkaar te verbinden. Dit netwerk van bloeiende planten langs groenstroken, tuinen, parken en andere stedelijke en landelijke gebieden is cruciaal voor de biodiversiteit en het behoud van ons ecosysteem. Bijensnelwegen bevorderen het evenwicht in de natuur en ondersteunen daarmee een duurzamer milieu.

Help mee aan onze bijensnelweg

Zonnebloemzaadjes bij elke online bestelling

Om onze Pavo Bijensnelweg te bouwen, hebben we jouw hulp nodig! Bij de volgende 2.000 webshopbestellingen, vanaf week 18, krijg je een pakketje met zonnebloemzaadjes om zelf te planten. Wil jij ook onderdeel worden van iets groots? Doe dan mee en plant de zaadjes op stal, thuis in de tuin of langs de kant van de weg en geniet (over een tijdje) van het bloemrijke uitzicht én van het fijne gevoel dat je de bijenpopulatie een handje helpt.

Zonnebloemen zijn niet giftig en je kunt de pitten zelfs aan je paard voeren. 

Duurzaamheidsslag

Trots op verbeterde logistiek

De verhuizing van Pavo’s webshopzendingen naar Nunner Logistics ondersteunt de duurzaamheidsdoelstellingen van het Pavo Planet program door het verminderen van transportroutes en het tegengaan van onnodig afval. Door alle Pavo producten op één centrale locatie op te slaan, kan de voorraad en houdbaarheid van producten beter gemonitord worden, waardoor er minder afval ontstaat. Ook op het gebied van transport en pakketverzendingen streven we duurzaamheid na door onnodige vrachten te verwijderen en routes efficiënt in te plannen.

Lees meer

Doneren in plaats van weggooien

Voerdonatie voor paardenopvang

De Duitse Klepperstall stichting vangt verwaarloosde paarden op die gered zijn uit dieronvriendelijke situaties. Met ongeveer 80 paarden biedt de stal deze dieren een liefdevol thuis. Wij als Pavo zijn dan ook trots op de gulle voerdonatie die we hebben kunnen doen aan deze mooie organisatie. Deze steun draagt niet alleen bij aan het welzijn van de paarden, maar ook aan de duurzaamheid van het project. Ondersteuning in de vorm van donaties en vrijwilligerswerk is cruciaal voor het functioneren van de opvang en de verzorging van de paarden.

Lees meer

Ahiflower draagt bij aan bodemvoorbereiding

en is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld visolie!

Ahiflower is een plant die een olie levert die rijk is aan goede omegavetzuren (EPA, DHA en SDA). Daarnaast wordt het regeneratief geteeld, wat betekent dat het tijdens het teeltproces bijdraagt aan de bodem, de bestuiving en de biodiversiteit. Ahiflower helpt dus om de organische stof in de grond weer aan te vullen en de aangetaste biodiversiteit in de bodem te herstellen.

Wist je dat één hectare Ahiflower evenveel omegaolie produceert als 450.000 ansjovissen?

Bron: https://www.ahiflower.com/

Onze initiatieven

Wat wij doen voor gelukkigere aarde!

Reuse

Pavo navulverpakkingen: minder plastic - meer voor het milieu. Om onze verpakkingen een langere levensduur te geven en plastic te besparen, kun je ze hervullen.

Reduce

We gebruiken alleen FSC-papier en zijn erin geslaagd om onze zakken van 3 lagen papier te vervangen door 2 lagen, waardoor we ongeveer 20% papier besparen.

Recycle

Alle materialen die Pavo gebruikt zijn 100% recyclebaar! Dit betekent dat ze na gebruik weer in het recycleproces terechtkomen en worden hergebruikt.

Help plastic afval te verminderen

Gebruik navulverpakkingen

In het kader van ons Pavo Planet-programma hebben we enige tijd geleden navulverpakkingen in ons assortiment opgenomen. De drie navulproducten (Pavo Vital, NervControl en MuscleBuild) zijn inmiddels zeer goed ontvangen en onder het motto "minder plastic - meer duurzaamheid" hebben we al veel plastic verpakkingen kunnen besparen. Onze navullingen worden, net als onze andere papieren verpakkingen, uiteraard uitsluitend van FSC®-papier gemaakt. Wij zijn druk bezig ons assortiment navulverpakkingen uit te breiden.