Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
121 - 144 van 147 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en training
00:57:46
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen Meer dan de helft van alle recreatief gehouden paarden in Nederland is te dik. Het ziet er vaak wel gezellig uit, zo’n lekkere dikkerd, maar overgewicht kan serieuze gezondheidsproblemen geven voor je paard en dat wil je natuurlijk niet. Tips van de experts In deze webinar geven Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport Analysis & Coaching, tips om paarden met overgewicht op een gezonde manier te laten afvallen!
Voeding en gezondheid
00:53:59
Webinar: Hoefbevangenheid, voeding & behandeling
Webinar: Hoefbevangenheid bij paarden Hoefbevangenheid is een ontsteking binnen de hoef en een zeer pijnlijke aandoening voor paarden. In deze webinar gaat onze nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche verder in op het ontstaan van hoefbevangenheid, de symptomen en hoe jij als eigenaar hiermee kan omgaan. Want: een paard dat eens hoefbevangen is geweest, blijft hier altijd gevoelig voor!
Voeding en gezondheid
01:00:28
Webinar: Als paarden ouder worden...
Webinar: Als paarden ouder worden... In deze online webinar legt dierenarts Harrit van der Meer (DAP Nijkerk-Wellensiek) uit hoe paarden veranderen naar mate ze ouder worden en welke gezondheidsproblemen er kunnen ontstaan. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche Vandendriessche gaat vervolgens verder in op de veranderende voedingsbehoefte van oudere paarden en geeft praktische tips rondom het ideale rantsoen en management.
Voeding en gezondheid
01:02:42
Webinar: Gezond en fit de zomer door
Webinar: Gezond en fit de zomer door! Het weideseizoen is in volle gang! Maar waar moet je op letten als je meer gaat rijden en de paarden weer veel buiten zijn? In deze gratis online webinar krijg je antwoord op deze vragen. Dierenarts en nutritionist bij Pavo Veerle Vandendriessche vertelt alles over de gevaren die op de loer liggen, de basis voerbehoefte van een paard en het ideale zomerrantsoen. Instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter Herman Wientjes legt vervolgens uit wanneer beweging overgaat in training en hoe je erachter kunt komen hoe fit je paard eigenlijk is. Hij geeft ook waardevolle tips over hoe je stap voor stap de conditie opbouwt. Agenda: 1. Management & voeding: Voedingsbehoefte van je paard Het ideale zomerrantsoen 2. Training vs. beweging Conditie opbouwen: do’s & don’ts Trainingsplan 
Voeding en training
01:28:49
Webinar: Succesformule voor sportpaarden
Webinar: Succesformule voor sportpaarden Ben jij fanatiek met je paard aan het trainen en wil jij ook het beste uit jullie als combinatie halen? In deze webinar geeft dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche samen met Herman Wientjes (instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter) tips en trics over een goed doordacht sportmanagement, van voeding tot training. Want alleen als je alles voor elkaar hebt, kan je paard maximaal presteren!  Na het kijken van de webinar weet je: Alles over spieren De werkelijke energie- en eiwitbehoefte Het ultieme sportrantsoen De ideale trainingsopbouw De meest voorkomende trainingsproblemen (en oplossingen) Hoe je blessures kan voorkomen
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Merel Blom
Go for gold met Merel Blom Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Eventer Merel Blom laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische Spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit haar paarden te halen?
Voeding en training
00:04:40
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Menners IJsbrand en zoon Bram Chardon laten in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Helen Langehanenberg
Go for gold met Helen Langehanenberg Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Dressuurruiter Helen Langehanenberg laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:18
Go for gold met Marcus Ehning
Go for gold met Marcus Ehning Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Springruiter Marcus Ehning laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat heeft hij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen? 
Voeding en gezondheid
00:01:03
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit Eet jouw paard helemaal geen krachtvoer of maar een klein beetje? Dan is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen. In ruwvoer, zoals gras en hooi, zitten namelijk niet alle voedingsstoffen die een paard nodig heeft om gezond te blijven. Met Pavo DailyFit geef je jouw paard alle vitaminen en mineralen in 1 handige koek per dag! Bekijk de video voor meer tips van onze voerspecialist Ragne.
Voeding en training
00:01:05
Pavo MuscleBuild: voertip voor snelle spieropbouw
Pavo MuscleBuild: voertip voor snelle spieropbouw Heeft jouw paard te weinig bespiering? Of begin je met de training van een jong paard? Voor de perfecte spierontwikkeling zijn naast de juiste training ook eiwitten nodig. Hooi en krachtvoer bevatten meestal niet voldoende eiwitten om het werk vol te houden. Met het supplement Pavo MuscleBuild geef je jouw paard alle belangrijke bouwstoffen voor sterke spieren. 
Voeding en training
00:00:55
Pavo NervControl: voertip voor nerveuze paarden
Pavo NervControl: voertip voor nerveuze paarden Is jouw paard sensibel, nerveus en schrikachtig? Met de juiste voeding kan je jouw paard ondersteunen om rustiger en meer ontspannen te worden. Met het supplement Pavo NervControl geef je alle belangrijke voedingsstoffen die zorgen voor meer rust, ontspanning en een relaxter paard.      
Voeding en gezondheid
00:01:06
5 voertips voor als je paard geen supplementen lust
5 voertips voor als je paard geen supplementen lust Supplementen zijn heel geconcentreerd, waardoor ze vaak een sterke geur en smaak hebben. Paarden vinden dit over het algemeen niet zo lekker. Heb jij een kieskeurige eter? Met deze tips zorg je ervoor dat je paard toch zijn supplementen opneemt!   
Voeding en fokkerij
00:02:58
Benny en Gert Wezenberg over Pavo Podo®Lac
Benny en Gert Wezenberg over Pavo Podo®Lac Benny en Gert Wezenberg zijn bekende gezichten in de fokkerijwereld en kiezen heel bewust voor de fokkerijproducten van Pavo. "We voeren de merriebrok Pavo PodoLac om de gezondheid van onze fokmerries te verbeteren en daardoor ook gezondere veulens te fokken. Sinds we overgestapt zijn op Pavo zien we een duidelijk verschil bij onze merries en hebben we minder veeartskosten." Bekijk de video voor een kijkje op het bedrijf van Wezenberg!
Voeding en fokkerij
00:02:59
Sjoerd Meekma over Pavo Podo®
Video: Sjoerd Meekma over Pavo Podo Sjoerd Meekma is een bekende fokker binnen de friese paarden en kiest heel bewust voor Pavo podo. "Goed voer komt niet alleen de gezondheid ten goede, maar bespaart ook op de dierenartskosten." In deze video volgden wij hem tijdens de Friese Hengstenkeuring.
Voeding en training
00:02:07
Waarom SpeediBeet gezond is
Video: Waarom SpeediBeet gezond is Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulpvlokken en bevat verder geen enkele toevoeging, dus ook geen suiker of melasse! De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden.
Voeding en training
00:02:22
Voeradvies: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard? Het allerbelangrijkste eten voor je paard is ruwvoer. Daarmee bedoelen we o.a. gras, hooi en kuil. Het kauwen op ruwvoer zorgt voor een gezonde darmwerking. Maar hoeveel hooi heeft je paard nou nodig per dag? En wordt een paard niet veel te dik van zoveel hooi? Ontdek het in deze video!
Voeding en training
00:02:16
Voeradvies: Sportpaard afvallen en toch energie
Video: Hoe kan mijn sportpaard afvallen en toch energie behouden? Is jouw sportpaard ondanks het fanatieke trainen te zwaar? Dan is het een goed moment om je rantsoen eens onder de loep te nemen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je paard afvalt, zonder ook al zijn energie te verliezen? Voedingsdeskundigen Heleen en Rob geven het antwoord in deze video!
Voeding en gezondheid
00:03:46
Expertvideo: Gebit van het oudere paard
Video: Het gebit van het oudere paard Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. De spijsvertering wordt minder efficiënt en voedingsstoffen worden minder gemakkelijk verteerd en opgenomen. Ook kunnen er gebitsproblemen ontstaan. In deze video vertelt Dierenarts Gepco van Bokhorst hoe je gebitsproblemen kan herkennen en wat je hieraan kan doen.
Voeding en gezondheid
00:04:28
Expertvideo: Ziekte van Cushing (PPID)
Video: De ziekte van Cushing Wist je dat meer dan 50% van alle paarden boven de 18 jaar PPID ontwikkelt? Ook wel de ziekte van Cushing genoemd. Benieuwd naar wat Cushing precies is, hoe je het kunt herkennen en wat je er tegen kan doen? Dierenarts Linda van den Wollenberg van de Gezondheidsdienst voor Dieren, vertelt het je in deze video! 
Voeding en gezondheid
00:03:52
Expertvideo: Herken signalen van ouder worden
Video: Herken de signalen als je paard ouder wordt Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. Voordat je dit aan de buitenkant ziet, gebeurt er al veel aan de binnenkant van het lichaam. Benieuwd hoe jij jouw ouder wordende paard het beste kan ondersteunen? IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp vertelt je in deze video alles over de signalen en verzorging van een senior paard.   
Voeding en gezondheid
00:02:52
Voeradvies: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht?
Video: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht? Oude paarden krijgen sneller problemen met hun gewicht. Dit komt omdat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen naarmate paarden ouder worden. Gebitsproblemen spelen ook vaak een rol. In deze video geven we je tips om jouw senior mooi op gewicht te brengen én houden!
Voeding en training
00:01:57
Voeradvies: Slobber aanmaken met koud water?
Video: Kan je slobber aanmaken met koud water? De meeste paarden zijn dol op een heerlijke slobbermaaltijd! Zeker in de winter is het een lekkere warme beloning. In de zomer is het ideaal om ervoor te zorgen dat je paard wat extra vocht binnenkrijgt. Maar kan je slobber eigenlijk ook met koud water aanmaken? In deze video wordt de vraag beantwoord! 
Voeding en gezondheid
00:02:58
Voeradvies: Hoe voorkom ik hoefbevangenheid?
Video: Hoe voorkom ik hoefbevangenheid? Hoefbevangenheid is een pijnlijke ontsteking aan één of meerdere hoeven en kan verschillende oorzaken hebben. Het moment dat het weideseizoen weer begint, is altijd spannend als je paard gevoelig is voor hoefbevangenheid. Met de tips in deze video kan je zoveel mogelijk voorkomen dat jouw paard of pony bevangen raakt!