Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
145 - 168 van 154 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en training
00:02:16
Voeradvies: Sportpaard afvallen en toch energie
Video: Hoe kan mijn sportpaard afvallen en toch energie behouden? Is jouw sportpaard ondanks het fanatieke trainen te zwaar? Dan is het een goed moment om je rantsoen eens onder de loep te nemen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je paard afvalt, zonder ook al zijn energie te verliezen? Voedingsdeskundigen Heleen en Rob geven het antwoord in deze video!
Voeding en gezondheid
00:03:46
Expertvideo: Gebit van het oudere paard
Video: Het gebit van het oudere paard Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. De spijsvertering wordt minder efficiënt en voedingsstoffen worden minder gemakkelijk verteerd en opgenomen. Ook kunnen er gebitsproblemen ontstaan. In deze video vertelt Dierenarts Gepco van Bokhorst hoe je gebitsproblemen kan herkennen en wat je hieraan kan doen.
Voeding en gezondheid
00:04:28
Expertvideo: Ziekte van Cushing (PPID)
Video: De ziekte van Cushing Wist je dat meer dan 50% van alle paarden boven de 18 jaar PPID ontwikkelt? Ook wel de ziekte van Cushing genoemd. Benieuwd naar wat Cushing precies is, hoe je het kunt herkennen en wat je er tegen kan doen? Dierenarts Linda van den Wollenberg van de Gezondheidsdienst voor Dieren, vertelt het je in deze video! 
Voeding en gezondheid
00:03:52
Expertvideo: Herken signalen van ouder worden
Video: Herken de signalen als je paard ouder wordt Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. Voordat je dit aan de buitenkant ziet, gebeurt er al veel aan de binnenkant van het lichaam. Benieuwd hoe jij jouw ouder wordende paard het beste kan ondersteunen? IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp vertelt je in deze video alles over de signalen en verzorging van een senior paard.   
Voeding en gezondheid
00:02:52
Voeradvies: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht?
Video: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht? Oude paarden krijgen sneller problemen met hun gewicht. Dit komt omdat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen naarmate paarden ouder worden. Gebitsproblemen spelen ook vaak een rol. In deze video geven we je tips om jouw senior mooi op gewicht te brengen én houden!
Voeding en training
00:01:57
Voeradvies: Slobber aanmaken met koud water?
Video: Kan je slobber aanmaken met koud water? De meeste paarden zijn dol op een heerlijke slobbermaaltijd! Zeker in de winter is het een lekkere warme beloning. In de zomer is het ideaal om ervoor te zorgen dat je paard wat extra vocht binnenkrijgt. Maar kan je slobber eigenlijk ook met koud water aanmaken? In deze video wordt de vraag beantwoord! 
Voeding en gezondheid
00:02:58
Voeradvies: Hoe voorkom ik hoefbevangenheid?
Video: Hoe voorkom ik hoefbevangenheid? Hoefbevangenheid is een pijnlijke ontsteking aan één of meerdere hoeven en kan verschillende oorzaken hebben. Het moment dat het weideseizoen weer begint, is altijd spannend als je paard gevoelig is voor hoefbevangenheid. Met de tips in deze video kan je zoveel mogelijk voorkomen dat jouw paard of pony bevangen raakt! 
Voeding en training
00:03:28
Expertvideo: Ruwvoer voor sportpaarden
Video: Ruwvoer voor sportpaarden Sportpaarden hebben een hogere behoefte aan eiwit en energie dan paarden die niet zo hard hoeven te werken. Maar weet jij hoeveel energie en eiwitten en in jouw hooi zitten? De laatste jaren wordt het ruwvoer alleen maar armer. Dat wil zeggen dat de energie- en eiwitwaardes dalen. Vaak zelfs tot ver onder de behoefte van sportpaarden! In deze video vertellen we je hoe je zeker weet dat jij wel goed ruwvoer voert.
Voeding en training
00:02:06
Expertvideo: Eiwit voor sportpaarden
Video: Eiwit voor sportpaarden Sportpaarden hebben voldoende energie en eiwit nodig om het werk vol te houden. Als je paard te weinig eiwit binnenkrijgt, kan dit de spieren en prestaties negatief beïnvloeden. Doordat weilanden steeds minder bemest worden, lopen de gehaltes in ruwvoer ook terug. Benieuwd hoeveel eiwit jouw paard eigenlijk nodig heeft en of hij genoeg binnenkrijgt? Teun Sterk van paardenkliniek Bodegraven vertelt in deze video alles over de eiwitbehoefte van sportpaarden!
Voeding en training
00:03:32
Expertvideo: Bespiering van sportpaarden
Video: Bespiering van sportpaarden Als je paard onvoldoende bespiering heeft, is de kans op blessures groter. Maar hoe zorg je er nu voor dat je paard fit wordt én blijft? In deze Video vertelt Teun Sterk, paardendierenarts bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven, meer over sportpaardenbegeleiding.