Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Ja,

Een gezond paard heeft suiker en zetmeel nodig

Het antwoord is ja en nee.  Ja, een paard heeft suiker nodig om te leven omdat bepaalde organen suiker gebruiken als hun voornaamste energiebron, maar paarden kunnen overleven zonder zetmeel. Bij paarden vindt de fermentatie van vezelrijk voedsel plaats in het achterste deel van de darm, de sterk ontwikkelde dikke darm. De vertering van suiker en zetmeel vindt echter plaats in de dunne darm. Hier passeert het voer in vergelijking sneller dan door de achterdarm. De glucose, geproduceerd tijdens de vertering, wordt door de dunne darmwand in de bloedbaan opgenomen en opgeslagen in verschillende organen in het lichaam. 

Wanneer een gezond paard een rantsoen krijgt met een uitgebalanceerde suikeropname, ontstaan er normaal gesproken geen problemen. Maar als het bloedsuikergehalte over een langere periode te hoog blijft, door een constante overmatige inname van suikers, kan het metabolisme overbelast raken en kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken. Het doel is om je paard niet teveel suikers te geven, zodat de stofwisseling niet overbelast raakt, maar dat je paard toch voldoende suikers binnenkrijgt om optimaal te kunnen functioneren. Een constante, lage aanvoer van suikers is essentieel voor een gezond, gelukkig paard.  

 

 

De waarheid over suiker en zetmeel

Stel je het ideale rantsoen van je paard voor. Bevat het suikers en zetmeel? Suiker is slecht voor je paard en zetmeel is ongezond. Of toch niet? Laat ons je helpen! Wij kennen de waarheid over suiker en zetmeel in paardenvoer.

De waarheid over suiker en zetmeel

Meer lezen

Paardenvoer zonder suiker

Lees meer 5 minuten

Graanvrij voeren de nieuwe trend?

Lees meer 3 minuten
Meer lezen

Persoonlijk voeradvies?

Onze voedingsdeskundigen staan voor je klaar! Neem contact met ons op.

Pleun Broeren

Nutritionist

Nadia Pruim

Voeradviseur | Medewerker customer support

Antje Warnecke

Voeradviseur | Medewerker customer support

Pavo

Voeradvies

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.