Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Handige bezorgservice

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Veerle Vandendriessche
7 april 2021 Leestijd 3 minuten

Pavo SummerFit wordt Pavo DailyFit: de verbeteringen uitgelegd

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten hebben we de samenstelling van onze bekende Pavo SummerFit vitaminekoeken verbeterd. De nieuwe vitaminekoeken zijn nu nóg gezonder en gaan verder onder de naam ‘Pavo DailyFit’: omdat ze jouw paard het hele jaar door fit houden! In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen en leggen we je de verbeteringen graag verder uit.

Pavo DailyFit met verbeterde samenstelling voor de gezondheid van je paard 

  • Pavo DailyFit is graanvrij en bevat minder suiker en zetmeel

Als je de samenstelling van Pavo SummerFit vergelijkt met die van Pavo DailyFit, dan valt direct op dat de nieuwe DailyFit koeken graanvrij zijn. De verbeterde Pavo vitaminekoeken hebben daarnaast een sterk verlaagd suiker- en zetmeelgehalte van slechts 7,5% en 4,5% (samen 12%). Ter vergelijking: het gemiddelde suikergehalte van hooi en voordroog in 2020 ligt rond de 11,5%. Dit maakt de koeken dus bij uitstek geschikt voor alle suikergevoelige paarden en pony's die naast hun ruwvoerrantsoen weinig of geen krachtvoer krijgen.

  • Weerstand-ondersteunende bloemen en kruiden in Pavo DailyFit

In tegenstelling tot Pavo SummerFit bevat Pavo DailyFit verschillende weerstand-ondersteunende bloemen en kruiden: meidoorn, paardenbloem, goudsebloem en brandnetel ondersteunen de algehele gezondheid en het natuurlijke eetgedrag van je paard. In de vrije natuur eten paarden immers ook allerlei bloemen, kruiden, bomen en struiken waar ze allerlei stoffen uithalen, die goed zijn voor de gezondheid.

Zo heeft meidoorn een kalmerende en immuunversterkende werking en ondersteunt het het bloedvatenstelsel en het maag-darmkanaal. De paardenbloem is toegevoegd vanwege de bloedzuiverende werking en ondersteuning van lever en huid. De goudsbloem heeft een verzachtende werking op de huid en ondersteunt een goede spijsvertering. Tot slot de brandnetel: dit kruid stimuleert de stofwisseling van de huid en ondersteunt de nieren. De antibacteriële en bloedzuiverende werking helpen daarnaast allergische reacties en ontstekingen verminderen.

  • Pavo DailyFit met timotheegras en gedroogd gras

Waar Pavo SummerFit luzerne bevatte, is Pavo DailyFit luzernevrij. Uit de praktijk weten we dat niet alle paarden goed reageren op luzerne en hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, willen we graag een vitaminen- en mineralenbalancer aanbieden dat geschikt is voor elk paard. Daarom hebben we besloten om de luzerne te vervangen door timothee en gedroogd gras. De kleur van de Pavo DailyFit koeken is hierdoor veel groener en natuurlijker dan je gewend was van Pavo SummerFit. Bovendien hebben de nieuwe vitaminekoeken meer structuur en zijn ze nog rijker aan waardevolle eiwitten.

  • Pavo DailyFit bevat biergist

Vanwege de prebiotische werking hebben we biergist aan Pavo DailyFit toegevoegd. Biergist is onder andere rijk aan B-vitamines en aminozuren. Deze waardevolle ingrediënten staan ​​bekend om hun ondersteunende werking op de darmflora en daarmee het immuunsysteem van je paard.

  • Pavo DailyFit koeken makkelijker te breken

Dankzij de speciale persing van de vernieuwde Pavo DailyFit koeken zijn ze makkelijker te breken dan de oude Pavo SummerFit koeken. Voor jou als eigenaar ook wel prettig!

  • Minder vitamine A en ijzer in Pavo DailyFit

Het vitamine A-gehalte in Pavo DailyFit is bewust verlaagd van 108.000 IE naar 19.000 IE, aangezien je paard al meer dan voldoende vitamine A uit ruwvoer haalt. Integendeel: een overdosis aan vitamine A kan zelfs giftig zijn voor paarden! Ook de ijzerbehoefte haalt je paard ruimschoots uit ruwvoer. Als je paard teveel ijzer binnenkrijgt, kan het moeilijker andere voedingsstoffen opnemen. Om deze reden is er geen extra ijzer meer toegevoegd aan Pavo DailyFit.

  • Meer vitamine E, vitamine C en biotine in Pavo DailyFit

Het vitamine E-gehalte in Pavo DailyFit is verhoogd van 2.878 mg naar 4.560 mg per kilo. Het ruwvoer dat je paard dagelijks eet, bevat meestal niet voldoende vitamine E, terwijl dit essentieel is voor het functioneren van de spieren en het hart. Daarnaast heeft het een grote invloed op het immuunsysteem en beschermt het de cellen. Ook hebben we 3.800 mg vitamine C aan Pavo DailyFit toegevoegd. Vitamine C heeft ook een celbeschermende werking en is onder andere nodig voor de benutting van ijzer, dat je paard via zijn ruwvoer binnenkrijgt. Ook het biotinegehalte in Pavo DailyFit is verhoogd van 2.200 µg naar 15.200 µg per kilo. Deze hoeveelheid zorgt voor een optimale ondersteuning van de gezondheid van hoef, huid en vacht.

  • Verhoogd gehalte aan organisch gebonden sporenelementen

Het gehalte aan organisch gebonden sporenelementen zoals koper, zink, mangaan, selenium en jodium is in Pavo DailyFit verhoogd. Sporenelementen behoren tot de mineralen. In tegenstelling tot de meest bekende mineralen, zoals magnesium of calcium, kan een paard bepaalde sporenelementen niet voldoende uit ruwvoer halen. En dat terwijl sporenelementen essentieel zijn voor het goed functioneren van het paardenlichaam! Deze moet je dus zelf aanvullen met een vitaminen- mineralenbalancer als je paard geen of weinig krachtvoer krijgt. Sporenelementen hebben van nature een zeer bittere smaak, daarom zijn ze vaak niet populair bij paarden. Pavo DailyFit bevat de sporenelementen van Intellibond®. Het gepatenteerde Intellibond®-proces zorgt ervoor dat de niet zo lekkere sporenelementen niet voortijdig oplossen in de mond via het speeksel van je paard, maar pas in de maag als ze in contact komen met maagzuur. Hierdoor zijn de sporenelementen smaakneutraal en de Pavo DailyFit vitaminekoeken extra lekker voor je paard. Daarnaast hebben de sporenelementen van Intellibond een zeer hoge biologische beschikbaarheid, waardoor ze optimaal verteerbaar zijn.

  • Verbeterde calcium-fosforverhouding

Pavo DailyFit heeft een verbeterde calcium-fosforverhouding dan Pavo SummerFit. Calcium en fosfor zijn de belangrijkste mineralen voor de botgezondheid van paarden. De juiste calcium-fosforverhouding in het voer is dan ook heel belangrijk. Als je paard door zijn voerrantsoen op lange termijn een verkeerde calcium-fosforverhouding krijgt, kan dit leiden tot problemen met het bewegingsstelsel, urine en darmstelsel als gevolg van de afzetting van overtollig calcium. Idealiter is de verhouding calcium tot fosfor in het totale rantsoen van je paard 2:1. Pavo DailyFit bevat 1,20% calcium en 0,60% fosfor, wat exact overeenkomt met deze richtlijn.