Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo KickStart

Immuniteitsboost voor een gezonde start

Pavo KickStart is de essentiële ondersteuning voor een gezonde start in het leven. Pasgeboren veulens zijn kwetsbaar, dus het is belangrijk dat hun immuunsysteem goed kan ontwikkelen en functioneren.

Jonge veulens worden in de eerste weken van hun leven met de nodige uitdagingen geconfronteerd. Daarom is de ontwikkeling van zowel het immuunsysteem als een gezonde spijsvertering ook zo belangrijk. Met Pavo KickStart geef je jouw pasgeboren veulen de extra ondersteuning voor een gezonde start.

Antistoffen en ziektebestrijders

Als een veulen geboren wordt, heeft het een zeer beperkt immuunsysteem. De opname van biest is essentieel, omdat biest immunoglobulinen bevat: dit zijn antistoffen die als het ware ziektes bestrijden. Het is van groot belang dat biest in de eerste uren na de geboorte wordt opgenomen, omdat het anders geen effect meer heeft. Deze immunoglobulinen zorgen er namelijk voor dat het passieve immuunsysteem van het veulen ontwikkelt, voordat de actieve immuniteit zich in de eerste levensweken kan ontplooien. De hoeveelheid immunoglobulinen verschilt echter sterk per merrie en uit studies blijkt zelfs dat 30% van alle merries een te laag gehalte aan immunoglobulinen heeft. Te lage niveaus verhogen de vatbaarheid van het veulen voor ziekten. Omdat Pavo KickStart biestpoeder bevat, is het een prima bron van immunoglobulinen. Hierdoor wordt het veulen voorzien van voldoende antistoffen om binnendringende ziekteverwekkers en bacteriën te bestrijden.

Gezonde darmflora, gezond veulen

Net als het immuunsysteem, is de darmflora niet goed ontwikkeld bij de geboorte. In de eerste levensweken zal de darmflora zich vanzelf ontwikkelen, tenzij deze wordt verstoord door ziekteverwekkers die in de darm terechtkomen (bijvoorbeeld omdat het veulen de mest van de merrie heeft gegeten). Voor een gezonde darmflora moet het immuunsysteem deze ziekteverwekkers bestrijden. Maar als het immuunsysteem de darmen niet goed genoeg kan beschermen, kunnen ziekteverwekkers en slechte bacteriën de overhand nemen met gezondheidsproblemen tot gevolg.

Naast het colostrumpoeder dat het immuunsysteem ondersteunt, bevat Pavo KickStart ook gist (gemodificeerde gistcelwanden). Deze gist biedt meerdere voordelen. Ten eerste bindt het zich aan de ziekteverwekkers, een essentiële stap voor het immuunsysteem om deze snel te herkennen en aan te vallen. Bovendien stimuleert gist het immuunsysteem en werkt het immuniserend in de darm, wat diarree kan helpen voorkomen.

Energie en vitamines

Naast het immuunsysteem en de spijsvertering moeten ook allerlei stofwisselingsprocessen geactiveerd worden. Pavo KickStart zorgt ervoor dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn voor een goede ontwikkeling hiervan. Daarnaast bevat Pavo KickStart ook wat extra energie, want groeien is hard werken!

Belangrijke eigenschappen

 • Immuunpasta voor veulens
 • Rijk aan antistoffen om ziekten te bestrijden
 • Ondersteunt de ontwikkeling van het immuunsysteem
 • Heeft een positief effect op de immunisatie van de darmen
 • Bevordert een gezonde darmflora
 • Rijk aan vitamine E, A, C en B12
 • Bevat goed opneembare sporenelementen (koper, zink, mangaan, selenium)
 • Levert extra energie

Toepassing

 • Voor pasgeboren veulens
 • Geschikt voor zowel gezonde als verzwakte veulens
 • Voor alle paarden en pony's
 • Kan ook gebruikt worden tijdens het spenen
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
2 juli 2023